Tuesday, 27 May 2014

Knoffel-krummelhoender

Knoffel-krummelhoender



GenoeG vir 4 mense
Bereiding: 5 minute
Gaarmaaktyd: 50 minute
4-6 hoenderporsies (boudjies en dytjies)
sout en peper na smaak
125 ml (½ k) bruismeel
125 ml (½ k) fyn broodkrummels
15 ml (1 e) hoenderspeserye
2 eiers
125 g botter, gesmelt
30 ml (2 e) droƫ knoffelvlokkies
of 3 vars knoffelhuisies, gekap
fynaartappel vir voorsit
Voorverhit die oond tot 200 °C.
  1. Geur die hoenderporsies met sout en peper.
  2. Meng die meel en krummels en geur met die speserye. Plaas in ’n bakkie.
  3. Klits die eiers in ’n aparte bakkie. Doop die hoender in die eier, dan in krummelmengsel en pak dit op ’n bakplaat.
  4. Maak knoffelbotter deur die botter en knoffel te meng. Hou ’n bietjie eenkant en giet die res oor die hoenderporsies.
  5. Oondbak sowat 25 minute tot gaar en bruin. Draai om en bak nog sowat 25 minute tot gaar.
  6. Sit voor met fynaartappel en die orige knoffelbotter.

No comments:

Post a Comment