Knoffel-krummelhoender
GenoeG vir 4 mense
Bereiding: 5 minute
Gaarmaaktyd: 50 minute
Bereiding: 5 minute
Gaarmaaktyd: 50 minute
4-6 hoenderporsies (boudjies en dytjies)
sout en peper na smaak
125 ml (½ k) bruismeel
125 ml (½ k) fyn broodkrummels
15 ml (1 e) hoenderspeserye
2 eiers
125 g botter, gesmelt
30 ml (2 e) droƫ knoffelvlokkies
of 3 vars knoffelhuisies, gekap
fynaartappel vir voorsit
sout en peper na smaak
125 ml (½ k) bruismeel
125 ml (½ k) fyn broodkrummels
15 ml (1 e) hoenderspeserye
2 eiers
125 g botter, gesmelt
30 ml (2 e) droƫ knoffelvlokkies
of 3 vars knoffelhuisies, gekap
fynaartappel vir voorsit
Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Geur die hoenderporsies met sout en peper.
- Meng die meel en krummels en geur met die speserye. Plaas in ’n bakkie.
- Klits die eiers in ’n aparte bakkie. Doop die hoender in die eier, dan in krummelmengsel en pak dit op ’n bakplaat.
- Maak knoffelbotter deur die botter en knoffel te meng. Hou ’n bietjie eenkant en giet die res oor die hoenderporsies.
- Oondbak sowat 25 minute tot gaar en bruin. Draai om en bak nog sowat 25 minute tot gaar.
- Sit voor met fynaartappel en die orige knoffelbotter.
No comments:
Post a Comment